Om Dalachoklad

 

Historik

Företaget Dala Choklad startades 1997 av Klockar Margareta Momqvist. De första åren bedrevs verksamheten i hemmet i Söderås, 2000 flyttades verksamheten till de nuvarande lokalerna i centrala Rättvik. Där finns ett antal special-maskiner samt en stor kylanläggning. Under högsäsong arbetar upp till fyra personer med tillverkningen.

2006 sålde Margareta företaget till ATF Invest i Borlänge, vilket gjorde att Margareta till fullo kunde jobba med choklad-tillverkningen. 2007 anställdes Åsa Eriksson och dom har jobbat tillsammans med tillverkningen t.o.m. 2013.

Mars 2013 köpte Åsa Eriksson verksamheten och sköter både tillverkning och försäljning.

Ett nytt kapitel började när renoveringen av nya lokaler stod klara för inflyttning i november 2016. En 100 år gammal lastbilsverkstad har fått nytt liv. Både butik och tillverkning sker nu i egenägda lokaler i centrala Rättvik. 

 

Affärsidé

Tillverka och sälja högkvalitativa chokladprodukter med inriktning på utveckling och specialanpassning av produkter, i nära samverkan med kunden. Detta för att aktivt bidra till att stödja kundens varumärken och vara en del i deras marknadsföring.
Dala Choklad ska leverera kundanpassad choklad till företag och organisationer.

Hantverk

Trots det hantverksmässiga finns vissa specialmaskiner, tillverkade i Holland och Italien. Utformning av förpackningar sker smidigt i nära samarbete med kartongfabrik, "på ett stenkasts avstånd".
 

Intyg om kvalitetsutbildning inom ramen för ALMIs basprogram, MIQ Kvalitet. Diplom, från utbildning vid Callebaut College i Belgien
 

Vi använder oss av cookies. Du godkänner användningen av kakor genom att klicka acceptera eller genom att fortsätta använda våra tjänster.

Läs mer om kakor

Acceptera